Monday, 23 January 2012

Salad


Simple menu untuk hari ini...just mixed chicken sosej, timun,brokoli, carrot,capsicum dan tomato...lepas tu gaulkan dengan sos thousand island & serbuk lada hitam..siap untuk dimakan...Yummy !!

Sunday, 22 January 2012

Apam Polkadot

Kadang-kadang bila rasa bosan, xde benda nak buat mulalah sibuk nak cari keje..cuba resepi baru..oleh sebab apam polkadot ni kegemaran puteri kesayanganku dan salah satu kuih yang mesti ada setiap kali buat makan-makan so aku pun mulalah cuba untuk buat sendiri...Jom tengok apa hasilnya...


In the making of apam polkadot..apam sedia untuk dikukus..


siap & sedia untuk makan .....

Sunday, 1 January 2012

Upin dan Ipin



Weekend ni nak buat apa yer??? Teringat ada Upin dan Ipin di Muzium Negara...Ok jugak tu bawa adik jalan-jalan...So kami sekeluarga pun pegi sana...

Kami masuk rumah Upin dan Ipin..Sempat la adik duduk kat meja makan mereka..


Jom kita explore lagi dunia Upin & Ipin...
Adik cukup seronok..Sampai menangis tak nak balik...Uwaaa...adik nak tengok lagi.

Happy 4th Birthday My Lil Princess...





Pada 24hb Disember, kami sekeluarga telah mengadakan Majlis Sambutan Hari Lahir Adik yang Ke-4. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..Kali ini adik memilih sendiri tema majlis ni..ANGRY BIRDS...Majlis bermula jam 3.00 ptg ini cukup meriah dengan kehadiran sanak-saudara dan teman-teman rapat..


Pelbagai juadah disediakan untuk semua..Kredit utk my mum in law untuk sajian yang cukup enak...Macam-macam ada...Alhamdulillah semua kenyang..hehehehe

Tapi petang ni..kanak-kanak la paling excited..belum sempat makan terus nak terjum kolam...masing-masing x sabar-sabar nak swimming...

Adik dah penat....belum selesai majlis dia dah tertidur..tapi hari ni adik happy sangat-sangat sebab ramai kawan datang dan dapat banyak hadiah...

Terima kasih semua.....