Friday, 11 May 2012

Kota Kinabalu (Day 3)


Destinasi untuk hari terakhir di Sabah adalah menuju ke Kinabalu Park...Awal pagi kami semua dah siap sedia untuk ke sana..maklumlah perjalanan yang agak jauh...


Lebih tiga jam perjalanan akhirnya kami tiba di Kinabalu Park....Udara yang segar & nyaman menyambut kedatangan kami.....









Dari Kinabalu Park kami menuju ke Poring...




Kota Kinabalu (Day 2)

Untuk hari ke-2 ni kami menghabiskan masa di Pulau Manukan....apalagi..aktiviti laut la...snorkeling...Awal-awal pagi lagi kami dah terpacak kat jetty...tunggu bot yang akan bawa kami ke Pulau Manukan....






Perjalanan dari jetty ke Pulau Manukan mengambil masa kira-kira 20 minit agak menyeronokkan..langit cerah & laut biru luas terbentang....Akhirnya kami tiba di Pulau Manukan...



Cantik betul laut di sini...cukup jernih..dapat tengok ikan-ikan berenang...
Indah sungguh ciptaan Mu Ya Allah....

Kota Kinabalu (Day 1)

Pada awal April yang lepas kami sekeluarga telah bercuti ke Kota Kinabalu Sabah...Kali ni percutian ni lebih meriah kerana kami pergi beramai-ramai..bersama kedua orang tua dan juga adik-beradik yang lain...Kira percutian keluarga la ni...Bukan senang nak berkumpul ni..Tu pun ada yang tak dapat join kerana tuntutan kerja aka x dapat cuti la...Terpaksalah burned jer flight ticket...rugi..rugi.


Flight kami dari LCCT pukul 6.30pg.. Pukul 5.00pg dah sampai airport...eerrmmm..ngantuknya...Sementara tunggu waktu departure sempatlah alas perut kat Mc'D...Big breakfast 1 untuk Danisha.... :)


Perjalanan lebih kurang 2 jam setengah cukup membosankan...mata mengantuk so apalagi..zzzzzz......Lebih kurang pukul 9.00pg kami selamat landing di Kota Kinabalu International Airport..Alhamdulillah...Kami terus bergerak ke destinasi pertama....tempat penginapan kami....Sepanjang di sini kami menginap di Marina Court...
Kita rehat dulu......

Kami terus mengorak langkah.....mula-mula kita pergi Muzium Sabah dulu ye..Jomm...


Baru tiba di Muzium Sabah....Kita masuk Kampung Warisan dulu...tengok apa yang ada di dalam...









Rupa-rupanya di Kampung Warisan ni ada semua rumah panjang kaum-kaum yang ada di Sabah ni...Penat jugak berjalan...kita minum dulu.....

Now masa untuk kita masuk ke Muzium pulak....yok....


Dari Muzium Sabah kami meneruskan perjalanan lagi...antara destinasi yang kami singgah adalah Atkinson Clock Tower & Bird Sanctuary....Destinasi terakhir untuk hari ini ialah..Nexus Karambunai....cantik betul pantainya....





Hari dah senja....matahari dah terbenam..so cukuplah untuk hari ni..kita balik dulu dan berehat...Esok nak jalan lagi...tu pun sempat lagi singgah di Pasar Philippine untuk shopping.....Arrghhh...penatnya.

Kari Kepala Ikan

Kali ni destinasi makan pilihan kami ialah Gerai Kari Kepala Ikan di Kampung Attap KL...Biasa la jalan-jalan cari makan..hehehe...Menu biasa la kalau dah ke sini...kari kepala ikan la...yummy...





Alhamdulillahh....rezeki untuk hari ini...

Majlis Perkahwinan Ekhsan & Ina

Pada awal March yang lepas kami sekeluarga telah menghadiri Majlis Resepsi Perkahwinan Eksan & Ina di Kampung Pulai Melaka..Walaupun majlisnya ringkas namum cukup meriah dengan kehadiran sanak-saudara dan sahabat handai yang turut meraikannya...Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...Tahniah buat pasangan pengantin baru....





Kami semua cukup terharu di majlis ini kerana ibu pengantin lelaki Mak Wah berusaha menguatkan semangatnya untuk memberikan yang terbaik di majlis perkahwinan anak lelakinya walaupun dalam keadaan kesihatan yang tidak begitu mengizinkan.





Selamat Pengatin Baru...Semoga Kekal Hingga Ke Akhir Hayat....Amin
Assalamulaikum semua....pejam celik, pejam celik kita dah nak masuk ke pertengahan tahun 2012 ni...lebih kurang dua bulan jugak la saya x sempat nak update blog...kesibukan kerja dan urusan rumah tangga cukup membatasi masa terluang...Insyaallah andai ada kesempatan saya akan terus di sini...